ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

H ΛΑΪΚΗ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ

Απεργία διαρκείας στις λαϊκές αγορές και δωρεάν διανομές τροφίμων στο λαό μέχρι τις ευρωεκλογές. Η ευθεία σύνδεση του συντεχνιακού συμφέροντος με τους εκπροσώπους στο Ευρωκοινοβούλιο. Αυτά παρατηρούν οι ξένοι, οι βάρβαροι και προσπαθούν να ερμηνεύσουν την ελληνική πολιτική σκηνή και τη δημοκρατία μας.

Πώς συνδέεται η ντομάτα της λαϊκής με την επιλογή του νέου Προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι κάτι ανεξήγητο. Το σίγουρο είναι ότι οι πωλητές χωρίς μεσάζοντες των αγροτικών προϊόντων βρήκαν μία καλή ευκαιρία για να εκβιάσουν την Κυβέρνηση για ό,τι θεωρούν ατομικό συμφέρον. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον αν συνέχιζαν τη δωρεάν διανομή και μετά τις ευρωεκλογές. Για παράδειγμα μέχρι τις βουλευτικές του 2016. Επικοινωνιακά τεχνάσματα για μία φωτογραφία με πόνο με άγνωστα ανταλλάγματα.

Αυτό που δεν εξήγησαν πέραν των αιτημάτων τους είναι πώς είναι δυνατόν οι τιμές στις λαϊκές να είναι ακριβότερες σε σχέση με τα σούπερ μάρκετ και τα μπακάλικα  τα οποία πληρώνουν και τους μεσάζοντες που μεσολαβούν. Τιμές στις λαϊκές που αναγκάζουν τους δύσμοιρους καταναλωτές να συνωστίζονται στο τέλος της ημέρας για να αγοράσουν από τα περισσεύματα. Οικονομικές δοσοληψίες με το λαό που επί δεκαετίες ήταν μακριά από τις οικονομικές υπηρεσίες με απόλυτο κέρδος για τους διακινητές και τους διοργανωτές.

Το αλισβερίσι Κυβέρνησης και συντεχνιακών ομάδων με αντάλλαγμα την υποτιθέμενη στήριξη σε προεκλογικές περιόδους είναι η απόλυτη ταύτιση του ραγιαδισμού με την οικονομία. Το δυστυχές για τους λίγους και ευτυχές για τους πολλούς είναι ότι στα βιβλία του ευρώ δεν υπάρχουν οι έννοιες τους μπαξισιού και του ρουσφετιού. Αυτές τις αξιολάτρευτες κοινωνικά έννοιες είναι που απωθεί αυτό το ενοχλητικό ευρώ που κόμματα και πρόεδροι προσπαθούν να εξοβελίσουν με μανία. Χωρίς επιτυχία γιατί απλούστατα το μπαξίσι και το ρουσφέτι υπηρετούν πια τους λίγους εις βάρος της ευμάρειας των πολλών και αναφέρονται σε κάποιον άλλο αιώνα…