ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Εκλογές και κρίση θα σαρώσουν το πολιτικό σκηνικό

Η γέννηση του καινούργιου θα έχει πολλές ωδίνες αλλά οι πραγματικοί πατριώτες εύχονται να επικρατήσει ο ενάρετος κύκλος απέναντι στη μπαχαλοποίηση του συστήματος ή στην επικράτηση της διαπλοκής.


Ο πολιτικός μετασχηματισμός είναι προ των πυλών και το διατυμπανίζουν νυχθημερόν σε μεγάλα συγκροτήματα των ΜΜΕ, αρκεί να διαβάσει κανείς τα κείμενά τους προσεκτικά και να είναι σίγουροι πολλοί ότι ήδη το κάνουν. 

Αυτό που λέμε ότι συμβαίνει εδώ και δύο χρόνια αλλά όλο παίρνει αναβολές, ίσως το δούμε να εξελίσσεται μέσα στο κατακαλόκαιρο. Και ανάλογα με τις πολιτικές εξελίξεις ίσως το δούμε να τραβάει μέχρι τις εθνικές εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν. Αυτό που λέμε ότι θα συμβεί είναι η μετά – μεταπολίτευση, η Νέα Μεταπολίτευση, το νέο σκηνικό που θα σαρώνει τα παλαιά (και ίσως παλαιολιθικά) κόμματα και θα αναδείξει τους νέους παίκτες στην πολιτική σκακιέρα των επόμενων ετών. 

Είναι σαφές και φαίνεται διά γυμνού οφθαλμού. Οι διεργασίες ξεκίνησαν στα μαγειρεία της διαπλοκής με κορυφαίους σεφ των εκδοτικών συγκροτημάτων… Ξέρουν τη δουλειά καλύτερα από τον καθένα και έχουν το Know how.... ελληνιστί την τεχνογνωσία: ρίχνουν, ανεβάζουν, αποδομούν και αναδομούν κυβερνήσεις. 

Από τη μια πλευρά είναι η επιχείρηση ανοικοδόμησης μιας άλλης Ελλάδας, μιας Νέας Ελλάδας σε πιο στέρεα θεσμικά θεμέλια όπως προκύπτει από τη συνταγματική αναθεώρηση που επενδύει ο Αντώνης Σαμαράς. Και φάνηκε ποιους πείραξαν οι προτάσεις του πρωθυπουργού για την ανανέωση του πολιτικού συστήματος. Το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου αντέδρασε, ο δε ΣΥΡΙΖΑ σιώπησε ή μίλησε για εντυπωσιασμό. Γιατί άραγε αυτές οι δυνάμεις της συντήρησης να μη θέλουν την αλλαγή;
Από την άλλη πλευρά δυστυχώς βλέπουμε τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όμως είναι μέρος του πολιτικού παιχνιδιού (μην ξεχνάμε πως πολιτεύτηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου που ήταν μετρ του λαϊκισμού). 

Ένα κόμμα κι ένας αρχηγός που είναι βουτηγμένοι στην πολιτική απάτη, στην εξαπάτηση του ελληνικού λαού με δόλιο τρόπο. Δυστυχώς, αυτή η αριστερά ούτε προοδευτική είναι, ούτε αληθινή. Θα έλεγε κανείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει με τα… οπίσθια της Πίπα Μίντλετον. Αν δεν το ξέρετε, η αδερφή της πριγκίπισσας Κέιτ, Πίπα, στον βασιλικό γάμο έλαμψε με την οπίσθια πλευρά της αλλά τώρα αποδεικνύεται ότι είχε βάλει ψεύτικο… πωπό. 

Κάπως έτσι είναι και στον ΣΥΡΙΖΑ και να μας συμπαθάνε με τον παραλληλισμό, αλλά είναι τόσο ψεύτικοι όταν λένε ότι θα σκίσουν τα μνημόνια και θα διώξουν την Μέρκελ που προτιμάμε την Πίπα… Μίντλετον. 

Αλλά το πιο ανησυχητικό στην μετεξέλιξη του πολιτικού συστήματος είναι ο Νέος Μπερλουσκονισμός που αναδύεται από το Λιμάνι του Πειραιά με την υποψηφιότητα Μώραλη που στηρίζεται από Βαγγέλη Μαρινάκη (δεξιών πεποιθήσεων) και Σωκράτη Κόκκαλη (γνωστό υποστηρικτή του ΠΑΣΟΚ και ειδικά του εκσυγχρονισμού επί Σημίτη). Και να μας το θυμηθείτε. Θα δούμε κι άλλα τέτοια φαινόμενα. Κάποιοι επιχειρηματίες ήδη ετοιμάζονται να μπουν στο ενεργό πολιτικό στίβο ενώ και άλλοι άνθρωποι του αθλητισμού καλοβλέπουν τη δημιουργία κομμάτων – ομάδων. 

Στον προηγούμενο πολιτικό μετασχηματισμό, μετά το 1974 δημιουργήθηκαν τα υπάρχοντα κόμματα αλλά δεν υπήρχε τέτοια απροκάλυπτη παρέμβαση επιχειρηματιών στον πολιτικό στίβο. Έχουν τόσο αποθρασυνθεί ορισμένοι που αντί να περιμένουν από τους εκπροσώπους τους, μπαίνουν και οι ίδιοι μπροστά για να ελέγξουν το παιχνίδι. Αυτή η νέα γενιά επιχειρηματιών δεν ορρωδεί προ ουδενός. 

Έμπειροι αναλυτικές υποστηρίζουν ότι το μήνυμα της κάλπης των ευρωεκλογών θα είναι τέτοιο που θα δείξει το δρόμο για το μετασχηματισμό των κομμάτων αλλά και την ανασύνταξη των παρατάξεων. Σε αυτό το πλαίσιο θα δούμε και… τερατογεννέσεις και κάποιοι θα επιχειρήσουν να δούμε και ένα συνδυασμό Ποταμιού-Ελιάς από τα δεξιά, αλλά με άρωμα εφοπλισμού!...

Θυμηθείτε τι έγραφε το ΒΗΜΑ την Κυριακή: 

«....Προσκείμενοι στις δύο παραδοσιακές και άλλοτε ηγεμονεύουσες νεοδημοκρατικές πολιτικές οικογένειες «ψιθυρίζουν» τα βράδια ότι η Νέα Δημοκρατία θα υποστεί ήττα αντίστοιχη εκείνης του ΠΑΣΟΚ το 2012 και ότι από το βράδυ των ευρωεκλογών θα τεθούν σοβαρά πολιτικά θέματα. ..Μάλιστα, θέτουν και εκλογικά όρια δράσης. Αν η Νέα Δημοκρατία υπολείπεται περισσότερο από τρεις μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ τότε, όπως λένε άσπονδοι φίλοι του Πρωθυπουργού, θα εγερθεί μείζον θέμα για την κυβέρνηση και τον κ. Σαμαρά. Στο περιβάλλον της οικογένειας Μητσοτάκη μιλούν για ανοίγματα, καλοβλέπουν Το Ποτάμι του κ. Θεοδωράκη και καλλιεργούν σενάρια για νέες συμμαχικές κυβερνήσεις. Ο πατριάρχης της οικογένειας λέγεται ότι έχει εμμονές με τον δικαστή και διατελέσαντα για έναν μήνα πρωθυπουργό κ. Π. Πικραμμένο..." 

Οι εκλογές της 25ης Μαΐου είναι πολύ κρίσιμες και αυτό οφείλουν να το κατανοήσουν πολλοί. Η πρώτη φάση της κρίσης επισκιάστηκε από το δίλημμα «διάσωση ή χρεοκοπία» και από την αντίθεση «μνημονιακοί - αντιμνημονιακοί». Στις δίδυμες δεύτερες εκλογές του Μαϊου και Ιουνίου του 2012, κυριάρχησε το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή». 

Η κρίση και το μνημόνιο έφερε τα πάνω-κάτω στο σύστημα με μόνη σταθερά, όσο και εάν ξενίζει ορισμένους, τη ΝΔ και την κεντροδεξιά! Κι αυτό το οφείλει στον Αντώνη Σαμαρά που κατάφερε να κρατήσει όρθιο το κόμμα, ακόμη κι αν οι πορφυρογέννητοι τον υπέσκαπταν. 

Όμως, τώρα τα πάντα μεταβλήθηκαν και η χώρα είδε να γεννιούνται τόσα πολλά κόμματα που ποτέ άλλοτε δεν έχει ιστορικά καταγραφεί! 

Οι απόπειρες πολλές, από τους «58», την Ελιά, το Ποτάμι, τις δεξιές παραφωνίες του Καμμένου, του Πολύδωρα, του Ψωμιάδη έως το ανησυχητικό που παραπέμπει σε μία ελληνική εκδοχή του Μπερλουσκονισμού, την ευθεία εισβολή επιχειρηματιών στον στίβο της πολιτικής, ενώ παραμένει ακόμα δυνατή η Χρυσή Αυγή. 

Είναι σαφές ότι πρόκειται για φαινόμενα που εξηγούνται από την επίδραση που άσκησε και ασκεί εξελισσόμενη η οικονομική κρίση στο σώμα της πολιτικής. Από την κάλπη θα οριστεί το μέλλον αυτού του τόπου και η αναμέτρηση είναι η πιο κρίσιμη των τελευταίων δεκαετιών, όσο και να μην το καταλαβαίνουν πολλοί! 

Αυτή η γέννηση του καινούργιου θα έχει πολλές ωδίνες αλλά όλοι οι σοβαροί άνθρωποι, οι πραγματικοί πατριώτες σ’ αυτή τη χώρα εύχονται να επικρατήσει ο ενάρετος κύκλος απέναντι στη μπαχαλοποίηση του συστήματος ή στην επικράτηση της διαπλοκής. Το μπάχαλο θα φέρει τη χώρα πολλές δεκαετίες πίσω και θα θρέψει φαινόμενα όπως αυτά του ευρωσκεπτικισμού, του φασισμού, των άκρων. 

Η δε επικράτηση της διαπλοκής θα δημιουργήσει απλά μια μετά-μεταπολίτευση που δεν θα διαφέρει καθόλου απ΄ αυτά που ζούμε τα τελευταία 40 χρόνια. 

Ήρθε λοιπόν η ώρα για την μετεξέλιξη της πολιτικής ζωής από αυτούς που μπορούν και θέλουν να συστρατευτούν σε μια νέα Εθνική Ιδέα, σε μια νέα Ελλάδα η οποία θα κάνει πραγματικότητα τα όνειρα των πραγματικών Ελλήνων για μια σύγχρονη, ισχυρή και ακηδεμόνευτη χώρα. Όποιος έχει τα κότσια και την καρδιά μπορεί να φυλάττει Θερμοπύλες.