ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Ενα δισ. ζημιά από συντάξεις πεθαμένων!

Στο 1 δισ. ευρώ το χρόνο εκτιμώνται από την κυβέρνηση οι ζημιές που προκάλεσαν στα ασφαλιστικά ταμεία περίπου 40.000 περιπτώσεις ασφαλισμένων «φαντάσματα» που έχουν εντοπιστεί ότι εισέπρατταν παρατύπως συντάξεις θανόντων. 

Την περίοδο αυτή το υπουργείο Εργασίας συντάσσει τις λίστες ανά ταμείο με όσους έχουν εντοπιστεί, ενώ ταυτόχρονα έχουν κινηθεί οι ποινικές διαδικασίες για τον εντοπισμό και την απόδοση στα ταμεία, των συγκεκριμένων οφειλών ως αχρεωστήτως καταβλητέες. 

Το φαινόμενο των συντάξεων «μαϊμού» ανέδειξε την περασμένη εβδομάδα 179 περιπτώσεις παράνομης είσπραξης συντάξεων με πράξεις απάτης ή/και υπεξαίρεσης. 

Για τις περιπτώσεις αυτές διενεργήθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων εξειδικευμένη μεθοδική και εμπεριστατωμένη προδικαστική έρευνα, η οποία διήρκεσε πάνω από δώδεκα μήνες. Από τα αποτελέσματα της έρευνας προέκυψε ότι οι συγκεκριμένες περιπτώσεις απάτης τελέστηκαν τουλάχιστον από το 1991 μέχρι το 2012, ενώ η ζημιά που προκλήθηκε σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, μόνο για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις ανέρχεται συνολικά στα 12.864.730,26 ευρώ...