ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ, Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΕΘΑΝΕ

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ελπίδα των νέων του Πολυτεχνείου, σημερινών 60άρηδων, που σε ένα βράδυ έλαβαν a priori τα κλειδιά της χώρας για σαράντα χρόνια. Μπορεί η έκρηξή τους να διευκόλυνε τον σκληρό δικτάτορα Ιωαννίδη ο οποίος προδοτικά παρέδωσε την Κύπρο στους Τούρκους, συνέβαλε όμως αποφασιστικά στην επάνοδο της χώρας στη δημοκρατία. Μπορεί η γενιά του Πολυτεχνείου να αρνήθηκε να ανοίξει το φάκελο της Κύπρου και να λεηλάτησε τη χώρα χρεώνοντας τώρα 322 δις ευρώ στους επόμενους, εμάς και τα παιδιά μας, σηματοδότησε όμως αναμφίβολα ένα βήμα μπροστά για την Ελλάδα του εμφυλίου. Εξάλλου όλα έχουν το αντίτιμό τους, έστω και αυτό αν είναι χιλιάδες καταθέσεις δις ευρώ στην Ελβετία έναντι της δημοκρατίας της χώρας.

Σήμερα η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει. Δεν μπορεί να ζεσταίνεται με τα κεριά. Η ηρωική γενιά του Πολυτεχνείου πρέπει να αποχωρήσει. Μόνο οι δικτάτορες και οι αυτοκράτες κυβερνούν εσαεί. Να αφήσει τους νέους να ζήσουν στη χώρα τους, να δημιουργήσουν και να μην ξενιτευτούν. Η γενιά του διαδικτύου πρέπει να κυβερνήσει.

Φυσικά νέος είναι και ο κ.Τσίπρας που υπόσχεται  την επανάσταση ενάντια στο παγκόσμιο σύστημα. Αυτός που στις 100 ημέρες θα επαναλειτουργήσει την ΕΡΤ κάνοντας όλους να αναρωτιόμαστε εάν μπορεί το νέο να είναι η αποκατάσταση του παλιού. Για πόσο ακόμα αυτή χώρα θα βρίσκεται υπό το ζυγό των κοτζαμπάσηδων;