ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Μεγάλή Ελληνική Συμμετοχή Φέτος στην Έκθεση Αγροτικής Τεχνολογίας “Agritech 2018” στο Τελ Αβίβ


Μεγάλη ελληνική αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από 22 μέλη, με επικεφαλής τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βασίλη Κόκκαλη, μεταβαίνει από σήμερα μέχρι και τις 10 Μαϊου στο Τελ Αβίβ προκειμένου να συμμετάσχει στην μεγάλη έκθεση αγροτικής τεχνολογίας “Agritech 2018,” έπειτα από πρόσκληση του Ισραηλινού Υπουργού Γεωργίας και Περιφεριακής Ανάπτυξης, κ. Uri Ariel. Η αποστολή αποτελείται από εμπειρογνώμονες του Υπουργείου, μέλη των εμπορικών επιμελητηρίων Λάρισας και Χανίων, εκπροσώπους του ΤΕΙ Θεσσαλίας και στελέχη εταιρειών.


Στο Ισραήλ τα μέλη της ελληνικής αποστολής θα έχουν επαφές με κρατικούς αξιωματούχους, ειδικούς και εκπροσώπους εταιρειών.   

Η Agritech είναι μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις αγροτικών προϊόντων και τεχνολογίας διεθνώς, η οποία λαμβάνει χώρα στο Ισραήλ κάθε τρία χρόνια με χιλιάδες επισκέπτες και εκθέτες. Αποτελεί πόλο έλξης για πολιτικούς, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες, επιστήμονες και ερευνητές, γεωπόνους, αγρότες, χρηματοδότες και άλλους ειδικούς που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα.   

Η έκθεση καλύπτει τομείς όπως είναι η αγρο-οικολογία, τα αγροτικά μηχανήματα, η βιοτεχνολογία, θερμοκήπια, η ανθοκομία, η κτηνοτροφία, πουλερικά, η έρευνα και ανάπτυξη, τα χημικά, η άρδευση και η διαχείριση υδάτινων πόρων, οι βιολογικές καλλιέργιες, η φυτοπροστασία, η προηγμένη αγροτική παραγωγή, η μεταφορά τεχνογνωσίας, το μάρκετιγκ καιοι  εξαγωγές.    Η θεματική της φετεινής έκθεση είναι «Αγροτική Παραγωγή σε Ξηρές και Ημι-Ξηρές Περιοχές.»