ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Σε μεγαλύτερο και ελκυστικότερο επενδυτικό σχήμα στοχεύει η συγχώνευση ΕΛΒΑΛ – Χαλκόρ

  
Της Λέττας Καλαμαρά

Στη δημιουργία μιας έντονα εξαγωγικής, βιομηχανικής και οικονομικής οντότητας στον τομέα της επεξεργασίας μη σιδηρούχων μετάλλων, εισηγμένης στο Χ.Α. στοχεύουν οι διοικήσεις των εταιρειών ΕΛΒΑΛ και Χαλκόρ μετά την απόφαση για την έναρξη προπαρασκευαστικών ενεργειών για τη συγχώνευση με απορρόφηση της μη εισηγμένης στο Χ.Α. Ελβάλ από την εισηγμένη στο Χ.Α. Χαλκόρ. 



Όπως τονίζεται το μεγαλύτερο οικονομικό μέγεθος και η ευρύτερη επιχειρηματική εμβέλεια που θα αποκτήσει η εταιρία θα καταστήσει ευχερέστερη την πρόσβαση στις χρηματοοικονομικές αγορές, ενώ ταυτόχρονα το νέο σχήμα θα αξιοποιήσει οικονομίες κλίμακας και συνέργειες που θα προκύψουν. Σύμφωνα με κύκλους των δύο εταιρειών, στις άμεσες επιδιώξεις είναι η επίτευξη συνεργιών των εμπορικών τμημάτων των εταιρειών, η εμπορική χρηματοδότηση και καλύτερη υποστήριξη των πελατών των δύο εταιρειών, η προσέλκυση επενδυτικών  κεφαλαίων. Θα συνεχιστεί η παραγωγική δραστηριότητα των εταιρειών με στόχο την επίτευξη οικονομιών κλίμακος σε τομείς όπως η συντήρηση, τα αποθέματα πρώτων υλών κ.λπ. και θα διατηρηθούν τα brand names που διαθέτουν στην αγορά.      

Στο πλαίσιο αυτό οι διοικήσεις των συγχωνευομένων εταιριών ανέθεσαν στον ανεξάρτητο ελεγκτικό οίκο «TMS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΡΚΩΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ» να προβεί στην αποτίμησή τους και στη σύνταξη της σχετικής έκθεσης αποτίμησης, καθώς και στην ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρία «ABACUS ΟΡΚΩΤΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» να προβεί στην διαπίστωση της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων των συγχωνευομένων εταιριών και να συντάξει τη σχετική έκθεση. Από την πλευρά της Χαλκόρ, εκτιμάται ότι η σκοπούμενη συγχώνευση θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι την 31/12/2017.