ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Η συγκυβέρνηση από τον Οκτώβριο θα... νιώσει το άγχος των δανειστών!

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ 
ΛΟΥΚΑ. ΑΘ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

O Οκτώβριος σηματοδοτεί την αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης με την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η οικονομία. 


Ήδη, κατά το προηγούμενο διάστημα κορυφαίοι παράγοντες προδιέγραψαν το πλαίσιο έως τη λήξη του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας που λήγει σε 13 μήνες από σήμερα. Τόσο ο επικεφαλής του ESM (που κατέχει το 70% του δημοσίου χρέους) Κλάους Ρέγκλινγκ, όσο και Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εκφράζουν με διπλωματικό τρόπο την... ευχή να μην υπάρξει και τέταρτο μνημόνιο για την Ελλάδα. Κατ΄ άλλους, το επόμενο μνημόνιο θα είναι το πέμπτο ή το τρίτο που θα φέρουν οι συγκυβερνώντες ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ! Προς το παρόν βεβαίως, έχουμε και ένα υπο-μνημόνιο με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο θα αποτελέσει καταλύτη εξελίξεων από το φθινόπωρο...

          Οι εταίροι-δανειστές στο παρασκήνιο αναγνωρίζουν πλέον ότι είναι... εγκληματική η στάση τους σε σχέση με την ανοχή που επέδειξαν ή τη συγκατάθεση που έδωσαν στην εφαρμογή αδιέξοδων οικονομικών μειγμάτων κυρίως κατά τις περιόδους 2010-2012 και 2015 έως σήμερα.  Αν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ευθύνεται για τα εγκληματικά λάθη κατά τη διαδικασία της... περήφανης διαπραγμάτευσης που οδήγησαν σε κόστος τουλάχιστον 100 δισ. ευρώ, τότε οι εταίροι-δανειστές μας ελέγχονται για το γεγονός ότι επέτρεψαν σε μια παρέα ιδεοληπτικών, τυχοδιωκτών και αστοιχείωτων να μεταθέσουν κατά πολύ στο μέλλον τον χρόνο επιστροφής της χώρας στην κανονικότητα.

          Στην παρούσα φάση, οι ξένοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι η συγκατάθεσή τους στα δημοσιονομικά πειράματα-εγκλήματα της σημερινής κυβέρνησης έχουν φτάσει στο τέλος. Κι αυτό γιατί είναι δεδομένο ότι αν τα νούμερα βγουν, αυτό θα είναι πρόσκαιρο. Σήμερα η ελληνική οικονομία, δηλαδή πολίτες και επιχειρήσεις βρίσκονται σε ένα ανεπανάληπτο δραματικό κύκλο συμπίεσης που πλέον αντιστοιχεί καθαρά σε διάλυση του μυικού ιστού σ΄ έναν ανθρώπινο οργανισμό.

          Μετά τις γερμανικές εκλογές οι κανόνες του παιχνιδιού θα αλλάξουν. Η σημερινή συγκυβέρνηση καλείται πλέον (έστω και αν καθυστερήσει πάλι...) να προχωρήσει σε δραματικές επιλογές σε σχέση με τους πολιτικούς σχεδιασμούς και την... πελατεία της. Καλείται να προχωρήσει την αξιολόγηση στο Δημόσιο, να διαμορφώσει το πλαίσιο της κινητικότητας και των απολύσεων, να κάνει πιο ευέλικτο το εργασιακό περιβάλλον, να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα στον σημερινό συνδικαλιστικό... παράδεισο, να άρει πλήρως τα εμπόδια στη λειτουργία αγορών-επαγγελμάτων και να προωθήσει ταχύτατα την πλήρη αποκρατικοποίηση των πάντων. 

          Το... άγχος πλέον περνάει στην πλευρά των δανειστών, οι οποίοι ειδικά κατά τα τελευταία δυόμισι χρόνια, ήταν λάθος να θεωρούν ότι οι εθνικές πολιτικές της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνιστούσαν έξοδο από το αδιέξοδο. Το μόνο που κατάφεραν με την ανοχή και συγκατάθεσή τους στο αδιέξοδο σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης ήταν να μεγαλώσει το... αδιέξοδο στην οικονομία και να καθυστερεί η εφαρμογή ενός τολμηρού σχεδίου μεταρρυθμίσεων με όρους δυτικής οικονομίας και όχι αριστερών ιδεοληπτικών βερμπαλισμών.

          Τα ψέματα τελείωσαν. Οι δανειστές θα πιέσουν για μέτρα μόνιμου διαρθρωτικού χαρακτήρα προκειμένου να γίνει η επανεκκίνηση της οικονομίας και να κινητοποιηθούν ξένα κεφάλαια. Και οι ίδιοι πλέον συνειδητοποιούν ότι δεν μπορούν να χρηματοδοτούν εσαεί την Ελλάδα... Για τον λόγο αυτό, από τον Οκτώβριο, όταν θα έχουν γίνει και οι γερμανικές εκλογές θα μποόυμε σε έναν νέο κύκλο, όπου τα νεοκομμουνιστικά και σοσιαλιστικά παραμύθια θα πάνε οριστικά στη... χωματερή! Το... άγχος των δανειστών θα έχει να κάνει ακριβώς με αυτό το στοίχημα!


ΛΟΥΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

e-mail: loukas1972@gmail.com

Facebook: Λουκάς Γεωργιάδης, Loukas Georgiadis

Twitter: LoukGeorgiadis, loukas geo