ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Τα δίκτυα ύδρευσης είναι μια αναπτυσσόμενη αγορά για τον χαλκό

   
Στη Νέα Ορλεάνη η αντικατάσταση των παλιών μολύβδινων δικτύων πόσιμου νερού, θα μπορούσε να δημιουργήσει μια σημαντική νέα ζήτηση του χαλκού στα επόμενα χρόνια, δήλωσε στις 26 Απριλίου ο Tom Metos, διευθυντής πωλήσεων χάλκινων καθοδίων στην εταιρεία Rio Tinto Kennecott με έδρα τη Γιούτα.

     Αυτό το θέμα τα τελευταία χρόνια έχει μπερδέψει την κοινότητα εξαιτίας της κρίσης με το πόσιμο νερό, στο Φλιντ Μίτσιγκαν. Ο ποταμός Φλιντ είναι η κύρια πηγή ύδρευσης της πόλης και προμηθεύει τα σπίτια με νερό μέσω του κεντρικού αγωγού που είναι από μόλυβδο.

     "Το Φλιντ είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, όταν στο Μάντισον, στο Ντιτρόιτ και στο Μιλγουόκι, υπάρχουν επίσης αγωγοί που πρέπει να αντικατασταθούν", δήλωσε ο Metos στο Εθνικό Συνέδριο του Ινστιτούτου Ανακύκλωσης υπολειμμάτων  μετάλλων (ISRI).

    
Σήμερα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε από την αμερικανική ένωση υδάτινων έργων, εκτιμάτε ότι παραμένουν σε χρήση περίπου 6,1 εκατομμύρια μολύβδινα δίκτυα παροχής νερού στις Η.Π.Α.

     Ο Μέτος πρότεινε ότι θα χρειαστούν περίπου 300.000 τόνοι χαλκού για να αντικατασταθούν οι υδραυλικοί αγωγοί των 20 μέτρων από τους μετρητές έως τα  υπόγεια. Για να θέσουμε το θέμα στην σωστή του διάσταση,....


 αυτό ισοδυναμεί περίπου με τη συνολική ετήσια παραγωγή χαλκού στα χυτήρια στο Kennecott στη Γιούτα, σημείωσε ο Metos.

     Και από την πλευρά των υπολειμμάτων μετάλλων, αυτό το τεράστιο έργο υποδομής θα μπορούσε να προσφέρει έως και 1.430 εκατομμύρια κιλά μόλυβδου (ως υπόλειμμα), καθώς αφαιρούνται οι παλιοί σωλήνες, πρόσθεσε.

     Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Χαλκού της Αμερικής (CDA) εκτιμά ότι το 80% όλων των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας επιλέγουν τον χαλκό στα νέα δίκτυα ύδρευσης. Το υπόλοιπο μερίδιο της αγοράς καλύπτεται από πλαστικά.

     "Η Αμερική, όπως πολλοί αναφέρουν, εισέρχεται σε μια εποχή αντικατάστασης, μια εποχή όπου χρειάζεται να αντικατασταθεί ένα μεγάλο μέρος της εθνικής υποδομής πόσιμου νερού", αναφέρει το CDA Αμερικής στην ιστοσελίδα του. "Στην Βόρεια Αμερική, υπάρχουν θαμμένοι χιλιάδες μολύβδινοι αγωγοί παροχής νερού που είναι γερασμένοι. Ο κίνδυνος ... μπορεί να εκθέσει άνδρες, γυναίκες και παιδιά, σε μη ασφαλή επίπεδα μόλυβδου στο πόσιμο νερό τους".

     Η ομάδα υπεράσπισης πρόσθεσε ότι ο χαλκός έχει πολλά οφέλη. Το κόκκινο μέταλλο είναι αδιαπέραστο, επομένως εμποδίζει τα εξωτερικά χημικά να μολύνουν το σύστημα ύδρευσης. Είναι επίσης ανθεκτικός και εύκολος στην ανακύκλωση όταν πρέπει να αντικατασταθεί.

     "Ο χαλκός διατηρεί την αξία του ανεξάρτητα για πόσο καιρό θα είναι θαμμένος ή σε λειτουργία, και επιστρέφει την αρχική του αξία κατά 80% με 90% ή και περισσότερο, όταν ανακυκλώνεται και πωλείται για ανακύκλωση", ανέφερε το CDA Αμερικής.

     Ο χαλκός είναι ελαφρώς πιο ακριβός. Μια συνηθισμένη αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης κοστίζει περίπου $ 5.000 για την εγκατάσταση. Το κόστος των σωληνώσεων για αυτό το δίκτυο ύδρευσης των 18 με 20 μέτρων, θα ήταν περίπου 286 $ για χαλκοσωλήνες και 46 $ για τούς πλαστικούς, διαφορά 240 $ ανά δίκτυο ύδρευσης. Αλλά αυτό το κόστος των μετάλλων αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 5% του συνολικού κόστους, για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, δήλωσε το CDA Αμερικής.