ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΓΓΑΡΙΟ ΣΤΑ ΙΜΑΜ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Τις πιο ντροπιαστικές στιγμές του ζει ο ένδοξος πάλαι ποτέ ελληνικός στρατός κλεισμένος σε μαγειρεία και κέντρα φιλοξενίας λαθρομεταναστών. Η αποτυχημένη πολιτική του Υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής και του κ.Μουζάλα συγκεκριμένα επιφέρει πλέον καίριο πλήγμα στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Την πλήρη απασχόλησή τους σε 41 hot-spots, νυχθημερόν, με την ταυτόχρονη επακόλουθη υπολειτουργία τους σε άλλους κρίσιμους τομείς διοίκησης και δράσης. Τον εγκλωβισμό τους σε ένα καθαρά κοινωνικό ζήτημα που οι αρμόδιοι φορείς είτε αποδείχτηκαν ανίκανοι είτε το πιθανότερο απρόθυμοι να διαχειριστούν και επιμένουν εσκεμμένα να "ποιούν την νύσσαν", εκμεταλλευόμενοι τη φιλοτιμία και την αποτελεσματικότητα του Στρατού της χώρας.

Η περιβόητη Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση, η κεντρική κρατική εξουσία, ακόμη και οι κάτοικοι των περιοχών επικεντρώθηκαν στα οφέλη από τα κυκλώματα διακίνησης των ανωνύμων πληθών, στα έσοδα που πρόσθεσαν στην τοπική οικονομία τους και τους κεντρικούς προμηθευτές και εναπόθεσαν τη βρώμικη δουλειά στον ελληνικό στρατό ξεδιάντροπα.

Οι Έλληνες αξιωματικοί και υπαξιωματικοί και οι στρατιώτες  για άλλη μία φορά προθυμοποιήθηκαν να συνεισφέρουν σε μία έκτακτη κατάσταση η οποία όπως και στις αεροδιακομιδές και την κατάσβεση πυρκαγιών μετατράπηκε σε καθεστώς που κανείς από τους πολιτικούς φορείς δεν έχει την τόλμη να αναλογιστεί και να ομολογήσει τις καταστρεπτικές συνέπειές της για την άμυνα της χώρας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν υπάρχουν για να υποκαταστούν τις κρατικές λειτουργίες σε μόνιμη βάση σε περίοδο ειρήνης. Δεν είναι ο αυτοσκοπός τους η μετατροπή τους σε ΜΚΟ ή σύλλογο αρωγής αναξιοπαθούντων.

Ένας στρατός όπως όλοι οι σύγχρονοι στρατοί υπάρχει είτε για να πολεμάει στα πεδία των μαχών είτε για να ασκείται στα πεδία των ασκήσεων προσομοιάζοντας τις μάχες. Η Ελλάδα...


 που άγνωστο γιατί απείχε και συνεχίζει να απέχει από όλα τα πεδία των μαχών επί δεκαετίες εις βάρος του εθνικού συμφέροντός της τώρα στερείται και τη δυνατότητα άσκησης του Στρατού της με ανυπολόγιστες μεσοπρόθεσμες συνέπειες με βραχυπρόθεσμο όφελος για την κοινωνία αλλά μακροπρόθεσμη καταστροφή. Φανταστείτε τους στρατηγούς του μέλλοντος που θα είναι ειδήμονες σε στρώσεις κάμπινγκ, διανομές συσσιτίων, παροχές πρώτων βοηθειών και αδαείς στο κρίσιμο εθνικά έργο για το οποίο υπάρχουν.

Δεν είναι μόνο η αδράνεια και η απαξίωση των μέσων για τα οποία δαπανήθηκαν δισεκατομμύρια ευρώ με αδιαφανείς διαδικασίες αλλά το κυριότερο είναι η επίδραση στο ηθικό του προσωπικού μας που βλέπει την αριστεία πλέον στην επίβλεψη της διανομής των εδεσμάτων, την κατασκευή ολοένα και περισσότερων κέντρων φιλοξενίας και γενικά σε ό΄,τι έχει σχέση με καθήκοντα ρεσεψιονίστ μέσα στην εδαφική μας επικράτεια. Ο ελληνικός στρατός που κάποτε μεριμνούσε για αιχμαλώτους μουσουλμάνους σε αλύτρωτες πατρίδες τώρα είναι αιχμάλωτος των μουσουλμάνων μέσα στην πατρίδα του.

Το ύπουλο και υβριδικό σχέδιο εκμαυλισμού της αποφασιστικότητας και μαχημότητας των Ενόπλων Δυνάμεών μας οφείλει να διακοπεί άμεσα και ο κ.Καμένος που διακρίνεται για το ενδιαφέρον του για την αποτελεσματικότητα και το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να παρέμβει άμεσα και να αποσύρει κάθε εμπλοκή τους από κοινωνικές δουλείες σε μόνιμη βάση. Αυτές είναι εργασίες για τους πολιτειακούς φορείς που και υπάρχουν και ακριβοπληρώνονται επί δεκαετίες και πρώτοι τρέχουν στα εκταομμύρια του κάθε ΕΣΠΑ.

Τα ωραία λόγια και οι κονκάρδες επαίνων σε μαχητές δεν αρκούν για να καλύψουν τη ζημιά που γίνεται σε συνειδήσεις που εκπαιδεύτηκαν και άντλησαν πολύτιμους πόρους από τους φόρους του λαού για να ασκούνται και να πολεμούν. Αν η Κυβέρνηση θέλει να χρησιμοποιήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της στο μεταναστευτικό ακόμη μπορεί να διώξει ή να ενισχύσει τα πλοία του ΝΑΤΟ και να δώσει την ελευθερία στις Ελληνικές Δυνάμεις να απαγορεύσουν κάθε προσέγγιση στις ελληνικές ακτές και εδάφη. 

Αρκετά με τις ΜΚΟ που λειτούργησαν σαν Δούρειος Ίππος διακίνησης των θυμάτων των λαθρεμπόρων μαζί με ανυπολόγιστες ποσότητες αγαθών της μαύρης αγοράς και ιδιαίτερα ναρκωτικών εις βάρος των κρατικών δομών ύπαρξής μας, υπηρετώντας την πολιτική της κας Μέρκελ η οποία και γεύεται τους καρπούς της ανόητης εθνικής της έμπνευσης.

Αυτά και για όσους Στρατηγούς υπεύθυνους για τα νησιά που επαίρονται που χτίζουν hot-spot στα νησιά μας, υποδεχόμενοι αγνώστους και αδιαφορούν για την πληρότητα και εκπαίδευση των εκεί Μονάδων τους, που αν χρειαστεί όμως θα τις στείλουν σε μία στιγμή για να υπερασπιθούν βωμούς και πάτρια εδάφη χωρίς να αναλογίζονται τις ευθύνες τους... Ή μάλλον καλύτερα έχοντας καλυμμένα τα νώτα τους...