ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΠΗ ΕΩΣ ΚΑΙ 50% ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ

Τα «πρώτα σύννεφα» στον ελληνικό τουρισμό

 

Αρνητικές επιπτώσεις στο ελληνικό τουριστικό προϊόν έχει η πολιτική αστάθεια στη χώρα αλλά και τα προβλήματα στη Ρωσία, η οποία αποτελεί βασική πηγή άντλησης τουριστών. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) σε πρόσφατη ομιλία του ζήτησε να γίνει ομαλή διαχείριση της πολιτικής κατάστασης, προκειμένου να προστατευθεί η τουριστική βιομηχανία της χώρας μας και έκανε λόγο για βαριά σύννεφα στην τουριστική βιομηχανία, ως απόρροια των πολιτικών εξελίξεων.

Ο κ. Ανδρέας Ανδρεάδης σημείωσε ότι οι πολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και τόνισε ότι ο τουρισμός δεν έχει κομματικό χρώμα και χρειάζεται συνεννόηση. Υπογράμμισε ακόμη ότι εάν συνεχιστεί το κλίμα αβεβαιότητας θα επηρεαστεί και το τελευταίο ανάχωμα της ελληνικής οικονομίας, που είναι ο τουρισμός, ενώ αποκάλυψε οτι παρατηρείται ανακοπή της ροής των κρατήσεων κατά 50% συγκριτικά με δέκα μέρες πριν και πρόσθεσε ότι καταγράφεται μια αρνητική δυναμική του ελληνικού τουρισμού σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα.

Την ίδια ώρα, είπε ότι ο σχεδιασμός πτήσεων προς την Ελλάδα μετατίθενται για το μέλλον από τις αεροπορικές εταιρείες, παρότι μέχρι στιγμής παρατηρείται αύξηση 10%-15% στις προκρατήσεις. Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ σημείωσε ότι τίθενται σε αμφιβολία τα ευρωπαϊκά κεκτημένα της χώρας καθώς το πολιτικό σύστημα δεν έχει εξασφαλίσει την ομαλή διαχείριση της κρίσης, και ότι φέρει βαθιά ευθύνη και πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων...